PUTOVANJA I HRANA

Zanimljivosti i vesti iz sveta turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva

Hoteli Hoteli i Restorani Najskuplje vs Najjeftinije Vesti

NAJJEFTINIJE VS NAJSKUPLJE LETOVANJE NA KIPRU 2021

Kako stvari trenutno stoje, turisti iz Srbije će ove godine moći da letuju i na Kipru.

Sve informacije o napuštanju zemlje tokom pandemije COVIDa možete pronaći OVDE . 

Pored Krita i Santorinija o kojima smo već pisali, i Kipar je na listi naših TOP PREDLOGA ZA LETOVANJE 2021.
Ovo ostrvo je treće po veličini na Mediteranu  i jedno je od najbezbednijih mesta za život na svetu.

Na Kipru su pretežno peskovite plaže koje u kombinaciji sa prelepom tirkiznom bojom mora čini da se odmah zaljubiš u njega.

CENA LETA DO KIPRA

Za putovanje do i od Kipra, na raspolaganju je direktan let Wizz Air-a iz Beograda(BEG)do Larnake(LCA) koji saobraća sredom i nedeljom.  Kako bismo imali tačnije podatke, za period putovanja smo odabrali 02.06.2021. – 13.06.2021. pa bi 2 povratne karte bile oko 13.500 dinara (oko 115EUR). Cena ovih karti je bez prtljaga odnosno one uključuje samo prtljag koji nosite sa sobom u avion (carry-on). U zavisnosti od potrebe, moguće je izabrati i druge opcije koje uključuju čekirani prtljag od 20 ili 32kg. Saznajte više ovde.

Najjeftiniji smeštaj na Kipru za leto 2021

Kao najjeftiniju varijantu odabrali smo Eleni Apartmane koji se nalaze u Aja Napi, oko 50 km od aerodroma u Larnaki. Smešteni su na oko 250m od plaže, dok se plaža Nisi nalazi na udaljenosti od 2 km. Sa prosečnom ocenom 9/10 i preko 150 recenzija, Apartmani Eleni su naš predlog za jeftinije letovanje na ovom popularnom ostrvu. Cena za smeštaj za 11 noći za 2 osobe iznosi 38.500 dinara što je oko 330EUR.

Najskuplji smeštaj na Kipru za leto 2021

Kao jedan od luksuznijih hotela odabrali smo Island Boutique Hotel koji se nalazi na oko 6km od Larnake (oko 5min vožnje), na samoj plaži Makenzi. Ovo je možda I najbolja opcija ukoliko ne želite da transfer od aerodromatraje duže od par minute jer se nalazi na samo 3km od Aerodroma na koji ćete sleteli ako dolazite letom iz Beograda sa Wizz Air-om. Nakon skoro 500 recenzija, hotel je dobio prosečnu ocenu 9/10 I zato je on naš izbor. Hotel nudi i peškire za plažu, toaletni pribor i papuče. Za 2 osobe za 11 noćenja potrebno je izdvojiti 218.000dinara što je oko 1.870EUR.

Najbolji odnos CENE i KVALITETA

I konačno, smeštaj sa najboljim odnosom cene I usluge je Sveltos hotel ***. Ima ocenu 8.4/9 nakom oko 500 recenzija. Nalazi se na oko 290m od plaže dok je aerodrom udaljen desetak kilometara.  Od centra Larnake udaljen je 7km pa bi on mogao da bude tvoj izbor ako želiš pravi odmor daleko od gradske gužve.  U sklopu hotela nalazi se bazen kao i bar. Sobe su prostrane i imaju pogled na kopno ili na bazen. Cena za 11 noćenja sa doručkom za 2 osobe  iznosi oko 102.000dinara što je oko 873EUR.

DA LI STE SPREMNI ZA LETOVANJE NA KIPRU 2021. GODINE?

Letovanje na Kipru 2021

Kipar je jedno od retkih ostrva koja mogu da zadovolje svakog posetioca i ispuni i ona najviša očekivanja. Verujemo da svako može uživati na ovom prelepom ostrvu.  Koji god hotel da odaberete i u koje god mesto da se smestite, predlazem rentacar. Kipar ima zaista mnogo da ponudi i svakako bi bila šteta ne provozati se do obližnje plaže,  lokaliteta ili glavnog grada Nikozije koji je sam po sebi prelep i zanimljiv.

Srećan put.
Vidimo se na Kipru.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *