PUTOVANJA I HRANA

Zanimljivosti i vesti iz sveta turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva

Vesti

Seks u vazduhu, italijanski mafijaš uhvaćen zbog YouTube klipa i još par zanimljivosti iz sveta putovanja

Svakodnevno se širom sveta dešavaju stvari koje ti nikad ne bi pale na pamet. Ovaj svet je pun bizarnih, zanimljivih, smešnih i strašnih događaja.

TOP 5 neočekivanih i bizarnih događaja koji su se desili ove nedelje

SEKS U VAZDUHU

Mladi par koji je u vezi godinu dana odlučio je da proba vođenje ljubavi u vazduhu. Lesli i Vilijam se često upuštaju u razne seksualne avanture, pa su mislili da će seks u vazduhu biti sjajna ideja. Predigra u avionu i malo poteškoće pri “konekciji” zbog vetrova i širokih šortseva nisu ih sprečili da vode ljubav iznad oblaka. Ipak, u svom zanosu Vilijam je zaboravio da otvori padobran na vreme. Kada se setio da povuče ručicu već je bilo kasno, bili su preblizo zemlji. Padobran ga je svom silom udario u lice. Pao je na zemlju i na svu sreću završio u bolnici samo sa blažim povredama prepona i slomljenim nosem.

BAGET nominovan za UNESCO

Francuzi žele da zaštite baget, pa su nominovali ovaj hleb, njegovo ime, oblik i recepturu za UNESCOvu listu nematerijalne svetske baštine. Recept je vrlo jednostavan – mešenjem soli, vode, brašna i kvasca dobija se smesa koja se kasnije peče oblikovana u dugački štap. Međutim, samo pravi francuski pekari znaju tajnu kako da bude savršen. Nekad ih je bilo 55000 a danas ih je samo 35000 i zato ministarstvo želi da podigne svest o važnosti bageta i da spreči pad proizvodnje ovog savršenog hleba.

PROCVETALE TREŠNJE U KJOTU

Ova vest ne bi bila čudna da se to desilo malo kasnije, između 10 i 17 aprila… Međutim, trešnjin cvet je dostigao svoj vrhunac 26. marta što je najranije u poslednjih 1200 godina. Naučnici kažu da je to posledica globalnog zagrevanja, jer je Kjoto topliji za 3,4 stepena (u proseku) u odnosu na 1820. godinu.

JAPANSKI AVIOPREVOZNIK služi obroke od 540$ a ni ne leti

https://twitter.com/BoardingArea/status/1377719438997213186/photo/1

Jasno je kolika je jaka kriza udarila od kako je turistički sektor totalno pokosila pandemija korona virusa. Zbog toga je japasnki avioprevozik odlučio da otvori KRILATI RESTORAN u prizemljenom avionu BOING 777. U ponudi su biznis klasa i obrok od 540 dolara ili ekonomska klasa i obrok u pola jeftiniji. Restoran se nalazi na aerodormu Haneda u Tokiju.

ITALIJANSKI MAFIJAŠ UHAPŠEN JUTJUB KLIPOVA

Ko je rekao da se snimanje klipova za YouTube ne isplati? Pa možda bi se i isplatilo jer svi vole da gledaju kulinarske klipove, zar ne? Ipak ovom mafijašu nije pošlo od ruke da se proslavi kao YouTube zvezda. On je kačio klipove u kojima pokazuje svoje kulinarske veštine iz tropskog raja Dominikane, gde je živeo u skladu sa lokalnom zajednicom. Na klipovima je krio lice, ali nije sakrio tetovaže pa ga je policija identifikovala i uhapsila.

Pazite šta kačine na Internet 🙂

Do sledećih vesti šaljemo vam lepe pozdrave 🙂

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published.